2019 Kansalliset – Ratamestarin mietteitä

Ratamestarin mietteitä 18.4.2019 Kevään ”Hissin” kansalliset lähenevät ja suunnistusradat on saatu päivitettyä. Talvi ei tuonut ikäviä yllätyksiä metsän hakkuiden osalta…

Ratamestarin mietteitä 18.4.2019

Kevään ”Hissin” kansalliset lähenevät ja suunnistusradat on saatu päivitettyä. Talvi ei tuonut ikäviä yllätyksiä metsän hakkuiden osalta kilpailumaastoon; kaksi harvennushakkuuta alueella on tehty ja ne osuvat muutamalle radalle, pitkälle reitinvalintavälille, eivätkä hakkuut poista myöskään suoraa reitinvalintaa.

Metsäkoneurat jopa helpottavat etenemistä maastossa ja karttaan on päivitetty kartoittajan toimesta maaston kulkukelpoisuus, joten suunnistajan on helppo tehdä oma reitinvalintansa.

Metsänomistajan pyynnöstä on muutamaa rastipistettä vielä jouduttu hieman siirtämään, mutta muutokset eivät paljoa vaikuttaneet ratoihin eikä ratapituuksiin.Rastiprikat ovat maastossa ja rastipukkien rakentajat odottavat maan sulamista. Kilpailua ennen on vielä kartoitettava ja merkittävä maastoon kielletyiksi alueiksi kanalintujen pesimäalueet sekä maastossa esiintyvät kylmänkukka-alueet.

Kevään kilpailut ovat suunnistuksen pitkät matkat, joten radat ovat sen mukaiset; pitkää reitinvalintaväliä, joita rytmitetään lyhyillä rastiväleillä. Kulkukelpoisuus maastossa vaihtelee ja myös se rytmittää kilpailun kulkua. Kilpailu sopii hyvin seurojen joukkueiden Jukolan Viestin karsintaan pitkinä matkoina maastotyypin ollessa hyvin samanmuotoinen kuin tulevassa Kangasala Jukolassa 2019. Kilpailun matkat ja rastimäärät julkaistaan alustavassa kilpailuohjeessa 4.5.2019.

>> t. rtm Repa <<