Ari ja Jonna mitaleilla SM-keskimatkalla

Suunnistuksen SM-keskimatkat kisailtiin sunnuntain lämpimissä keleissä Kangasalan Ponsassa ja Alavuden Tuurissa.Hissiläittäin parhaasta menestyksestä ja mitaleista vastasi tällä kertaa veteraaniosasto nappaamalla…

Suunnistuksen SM-keskimatkat kisailtiin sunnuntain lämpimissä keleissä Kangasalan Ponsassa ja Alavuden Tuurissa.Hissiläittäin parhaasta menestyksestä ja mitaleista vastasi tällä kertaa veteraaniosasto nappaamalla kaksi mitallia.H60 sarjassa pitkin kevättä mukavia suorituksia esittänyt Heikkilän Ari otti hienosti hopeiset mitallit kaulaansa.D40 sarjassa Nittymäen Jonna sarjansa takuuvarmana kärkipään menijänä nappasi pronssia.H35  Miika Korppi oli plaketeilla 6., D65 Leena Savonen 9. ja H50 Jussi Korhonen 11.

H/D21  ja nuoret mittelivät SM-keskimatkan paremmuuksista Kangasalan Ponsassa.Tämä ” Hämeen helmeksikin” kutsuttu,taidollisesti ja fyysisesti erittäin haastava maasto-alue Kangasalan/Oriveden rajamailla ei tälläkään kertaa pettänyt,vaan antoi suunnistajillle ns. ”koko rahan edestä”.Kevään ensimmäisien hellepäivien osuessa vielä kohdalle,vaadittiin sunnuntaina siltä osin vielä extra-annos fyysisellä puolella pitkästä päivästä ja kahdesta kisasta kunnialla selviämiseen.

Hissistä oli kilpailussa edustettuna 26 suunnistajan joukko,mikä oli 7. eniten kaikista seuroista.Mitallit ja plakettisijat jäivät tällä kertaa hissiläisltä Ponsan metsiin odottamaan seuraavaa kertaa,mutta mukavia ja hyviä suorituksia silti nähtiin.A-finaalipaikan lunasti aamun karsinnoista 8 suunnistajaamme.Finaaleissa lähimmäksi plakettia pääsi H15 sarjassa Lautamäen Matias 11. sijalla.Aamun oman karsintaryhmänsä voittajana ja yhtenä sarjansa ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Matias teki kisassa yhden isomman virheen ja näin väliajoissa ollut kolmossija vaihtui niukasti plaketeilta putoamiseen.D16 sarjassa Virtasen Heta sijoittui 12. ja H18 sarjassa Jalosen Jussi 16.Myös Heta ja Jussi olivat pitkään kiinni plakettisijoissa mutta vaativassa maastossa ja kisassa muutama loppupään virhe jätti tällä kertaa molemmat niukasti plaketti- ja mitallisijojen ulkopuolelle.D18 Kristina Smirnova sijoittui 19.Ponsa oli sitä mitä osattiin odottaa,silti selkävoitto tästä hienosta maastosta jäi suurimmalta osalta odottamaan mahdollisia seuraavia koitoksia täällä suunnistajien”Hämeen helmessä”!