Click, clikc, clikc, Jukola 2019 klikattu!!

Lue kertomus riimittäin, Heponiemi Hissiä haastoi, hissi mennä raastoi. Metsä ryskäs ja tanner tömisi, vähän penkka pölisi, joku metsässä hölisi. Palapeli mahtava tänä vuonna oli, mutta niin vain joukkueet tuli.  Oli venlaa, jussia. Valmennus käytti tussia.

Joukkueet paljon eli, vaikka sopiva oli jukolan keli. Hylsyjä ei siellä kerätty, tarkkana oli aamulla herätty. Toivottavasti kaikilla oli kivaa, tätä valmennus tivaa. Hattua täytyy nostaa, hissin naiset myös jusseihin panostaa.  Venlat päivällä aloitti, vähän metsästä varoitti. Ensimmäiset naiset metsään ryntäs. Rastit haki ja leimas, tulla vaihtoon keimas. Seuraavat viestiä jatkoi, puista oksat katkoi. Oli rastia vihreään lyöty, luulivat et hissin eväät on syöty. Turha luulla, sen saivat kolmannet kuulla. ”Ota varmoilla ekat rastit”. Kolmannet kuulivat ” tästä tulee hyvät matsit”. Jatkoivat juoksua hurjaa, on takana varmaan kurjaa. Hakivat rastit kaikki, joivat juostessa ”dexalia”. Vaihtoon vauhdilla tulivat, siinä muut sulivat. Ankkurit metsään paukkas, Sirkalla kenkä turvetta haukkas. Lähti nastarista irti pohja, ei mielessä käynyt lohja.  Laittoin pohjaan pinnii ja juoksi letkan kiinni. Venlat maaliin saapui, teltalla repulle kaatui. Oli metsään jätetty kaikki, mitä se nyt vaati. On hyvä jatkaa tästä. Vähän reeniä lisää, niin Rovalla tulee sijoituksia parempia.

Jussit illalla starttas, parempi jos ruotsalaiset meitä karttas. Painoi yömiehet lamput päässä, ei ollut järki jäässä. Oli aloituksessa Matiasta ja Essii, ei tullut valmennukselle ressii. Jatkoi viestiä Jenni ja Jussi, oli valmennuksessa heilunut taas tussi. Sitten pitkälle yölle Joonaa ja Arii, ei mennyt päin karii. Neljännellä oli villee ja Ollii, jokaiselle jotain roolii. Pojille maistui  juoksu, siinä tulokset tuoksu. Sitten lähti Antti ja Kalle, sitä ihmeissään katsoi nalle. Kallella oli höyry ja hiki, pelottavan liki. Teltalle laukkas ja heti laseja kauppas. Seuraavaksi lähti Atte ja Anna, taisi olla mielessä jo Manna. Vauhdilla hävis mettään, ei tunteneet siinä kettään. Viimeinen rasti varmasti , ettei pääty osuus nolosti. Jo oli aika ankkureiden  metsään kiitää,  siinä aika liitää. Lähti Ilkka ja Juha, näitä miehiä ei vaivaa nuha. Juoksu maistui, sen kauas haistoi. Tuli maaliin miehet, oli kuivia kielet.

Mukana juoksivat myös Martin joukkue ja Gubet. Myös näillä on muistot upeat. Juoksi hyvin myös ukot ja likat, käyttivät kaikki kikat. Mukana oli opee ja insii, toiset putsas linssii. Viestiin tulo ja osanotto, on kaikille voitto. Ensi vuonna paikalla varmaan petteri ja pukki. Yötön yö, kaikki ällikälle lyö. Tunturia ja suota, ei pettymystä tuota. Loppuu tarinä tää, ei tämä nyt tähän jää. Ruvetkaahan reenaan muutkin, menee maireaksi suutkin.

Kiitos kaikille, ikimuistoisesta Jukolasta!!!

Hissin valmennus