Heta Hisun EM-kisoihin!

Hetan kisapaikka irtosi loppiaisviikonlopuna käytyjen Pikku-Syötteen katsastuskisojen menestyksen myötä.Syötteen katsastuksissa ei lumesta ollut pulaa,sillä jo ennestääkin paksu hanki vahvistui jatkuvan lumisateen myötä.Lunta satoi siinä määrin paljolti,että järjestäjät joutuivat perjantai-iltana tiedottamaan ratamuutoksista,koska kelkkakapasiteetti ei riittänyt avaamaan suunniteltua urastoa koko laajuudessaan.Näin ollen lauantain keskimatka lyhennettiin sprintiksi ja sunnuntain pitkä matka keskimatkan kilpailuksi.Viikonlopun katsastusten radat olivat olosuhteista ja Syötteen korkeuseroista johtuen erittäin fyysiset.Molempina päivinä lähtö oli rinteiden alta ja maali mäen päällä,joten kivuttavaa riitti. Loppusuoran raju nousu hakee myös vertaistaan.

Lauantain suunnistuksellisesti helpohkolla sprinttimatkalla D17 sarjan voiton nappasi Alavuden Rastikettujen Maria Hoskari.Heta sijoittui tiukassa kisassa 5.,vain 20 sekuntia kakkossijasta. Sunnuntain keskimatka oli suunnistuksellisesti sprinttiä vaativampi. Hetalle keskimatkan kisaan osui sekä suunnistuksellisesti,että fyysisisesti hyvä päivä.Parista suunnistusvirheestä huolimatta tuloksena oli hieno 2. sija, 50 sekuntia Ounasvaaran Hiihtoseuran Aino Rantalan takana.

Koko viikonlopun jatkuneet lumisateet taukosivat kisojen päätteksi ja Pikku-Syötteen laelta saimme ihailla auringon laskiessa komeita tykkylumimaisemia.Kotimatkakaan ei kestänyt kuin vajaat 10 tuntia taukoineen.

 

Uuden vuoden toivotuksin,

Antti V