Hissin nuoret leireilivät Raaseporissa

asdijdasoidi
T',äöask,d asädlp pkapoj pojaposidj ad oasjud oiasjd oiajsdo iasjd

Ensimmäinen harjoitus 15000-kartalla Flacksjö / Kivijärvi -maisemissa. Osalle mittakaava oli mukavasti hallussa ja osa tutustui ”uuteen” mittakaavaan ja matkaan maastossa. Harjoitus oli poikkeuksellisen nopeassa maastossa ja suurimmaksi osaksi meni yllättävän hyvin. Harjoituksen jälkeen siirryttiin takaisin Kisakeskukseen tankkaamaan ja odottaen iltaa sekä pimenevää ilta- / yöreeniä.  

Yöreeni käytiin 10000 mittakaavan kartalla Ovanmalm -nimisessä paikassa. Radassa riitti nyt haastetta tosissaan, kun rasteilla oli ”vain” pikkuliput ilman heijastimia ja yleensä lippu oli melkein maassa kiinni. Rastipisteet oli varmaan suunniteltu päivälle, sen verran haastavia ja tarkkoja pisteitä radalla oli. Maasto oli kivaa suo / avokalliolänttiä, missä kaikki näyttää vähän saman näköiseltä. Alku aina hankalaa, mutta mitä pitemmälle treeni eteni sen helpompi oli karttaa ja maastoa ”lukea”. Saatiinpa harjoitukseen mukaan eräs toisen seuran edustajakin. Taisi olla hieman paikallistuntemusta maastoon. Harjoitus oli hyvä, porukka oppi taas lukemaan sen, minkä lamppu näytti (kaikkea ei voi lukea/ kun ei näe). Harjoituksen jälkeen paluu majoitukseen, pesulle ja nukkumaan (osalla taisi vielä jalat juosta sängyssäkin).

Aamulla herätys klo: 7:50 -> aamupala -> hetki huilia ja ruuan laskeutumista ja sitten siirtyminen sunnuntain harjoitukseen. Harjoitus oli taas 15000-mittakaavalla, nyt Kiskon puolella Pitkälammi-nimisellä kartalla. Jälleen oli suo / avokalliomaastoa tiedossa, mutta sitähän tänne tultiin hakemaankin. Alussa taas maastoon ja karttaan tutustuminen sekä sen haltuunotto. Osa Hissin nuorista meni melkoista kyytiä avokallioilla sekä taisivat muutaman kerran pudottaa itsensä myös suon puolelle -> ei juuri vauhdissa näkynyt. Muutama nuorista eteni niin nopeasti, että kerkesivät käydä radan lopussa jopa uimassa.  Itselle tuo avokalliomaasto on kyllä oma haasteensa, mutta jotenkin aloin myös sitä ymmärtämään.

Harjoituksen jälkeen  palautekeskustelu harjoituksista sekä leiristä yleensä. Tästä sitten alkoi kaikkien kotimatka, kun oltiin kamat vaihdettu kuiviin.

Kaikkiaan kehittävä ja hyvä leiri. Huumori lensi ja kaikilla vaikutti olevan hauskaa ja rentoa tekemistä. Maastot ja radat vastasivat haasteellisuudessa sitä mitä haettiinkin. Tästä on hyvä lähteä ensi viikonlopun SM-kisoihin.

 Hissin valmennus / Jykä