Kultaa tuli!

D-18 nuoret naiset saivat ensimmäisenä huomata, miten vaativat radat tänään olivat kyseessä. Aloituksessa Essi meinasi heti ensimmäisellä rastilla olla ”purjeessa”. Liika vauhti kostautui ensimmäistä rastia lähestyessä ja pienen kartoituksen jälkeen löytyi, mutta kärki oli jo tässä vaiheessa mennyt menojaan. Vähän jarrua päälle ja loppulenkki tuli jo paremmin. Outi ampaisi seuraavalle osuudelle, mutta Outilla alkoi näkyä vähäinen suunnistusharjoittelu ja rasteja sai hakea jokaista jonkin verran, mutta kaikki löytyi. Ankkurina Heta teki tasaisen varmaa työtä ja toi nuoret naiset sijalle 12.

H-20 nuorten miesten joukkueella sitten tapahtumia piisasi heti alusta alkaen. A-j ampaisi alkukiihdytyksessä niin rajusti liikkeelle, että jalat eivät pysyneet mukana, vaan alkusuoran mutkassa mentiin nurin. Siitä ylös ja muitten perään. Perusvarmaa rastien poimintaa sekä kärjen takaa-ajo loppumatkan. Sitten irti pääsi Ilkka. Täysiä kärjen perään ja ykkösestä pitkäksi. Pieni kartoitus ja pätkän verran takaisin. Ykkösen leimaus ja vauhdilla kohti kakkosta. Ohi. Taas pieni kartoitus ja pätkän verran takaisin, leima kakkoselta. Nyt matka jatkui hieman ”käsijarru” päällä ja loput rastit löytyi helpommin. Vihdoin ankkuri Matias matkaan. Kovalla vauhdilla kohti ykköstä, leimaus ja matka jatkui. Yksitellen rasti kerrallaan kortille ja maalissa hylätty suoritus. Mitä- mitä??? Ykkösellä olikin kortille osunnut väärä rasti/hajontarasti.

H21 joukkue uhkui intoa ja halua näyttää missä mennään. Ari aloitti tyylilleen uskollisena ja alku rauhallisesti karttaan ja maastoon tutustuen. Rasti kerrallaan kortille ja vaihtoon sijaalla 46. Seuraavaksi matkaan aina varma Vili. Tämä mies ei hätkähdä mitään, vaan kiertään rastit alusta loppuun muina miehinä. Vähän sijoitusta hilaten ylöspäin ja vaihtoon sijalla 44. Sitten maastoon Antti K, joka on noussut mukavasti yleisen sarjan karkeloihin mukaan, nyt oli muutama tosi ”paha” rastipiste laitettu Antin reitille, paria rastia sai vähän hakea, mutta kyllähän ne löytyivät ja matka jatkui. Vaihtoon sijalla 46. Ankkurina metsään aina ”kova” Pirtu. Mies lähti kuin rusakko makuulta, kun kartta lyötiin kouraan. Siinä pusikko rytisi ja närettä kaatui, kun Pirtu painoi kohti ykkösrastia. Hyvin kulki aina yleisörastille asti. Siitä loppulenkin yhden rastin kanssa pieni maastoon tutustuminen ja kartoitus (pieni pummi). Loput rastit kortille ja maaliin seurakavereiden kannustamana sijalle 43.

H-50 miesten joukkue näytti mitä meinaa sana: Kokemus. Juha aloitti, kuulemma vähän liian varovaisesti, kovempaakin olisi voinut juosta. Ykköselle -> kierros kaikkien ykkösen hajonta rastien kautta omalle, joka oli viimeisenä matkan varrella jo kakkosta kohti. Reitille osui kaiken väristä vihreää ja oli siellä suotakin jonninverran. Rastit varmoilla kortille ja nyt täysiä vaihtoon. Sijoitus 14. Toiselle osuudelle keskisuomen maestro, Nikke. Mies on kuin viilipytty. Ei kuulemma mitään erityistä. Perusvarmaa tekemistä, itseensä luottamista ja nauttia reitistä. Sijoitusta vähän ylös sen ollessa 9. Ankkurina Antti V lähti tekemään varmaa ja nopeaa työtä. Sija kerrallaan ylöspäin sijoitus lopussa 6. Yksi rasti tosin tuotti vähän normaalia enemmän työtä myös Antille, sekin varmaan kertoo radan haastavuudesta.

Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä, meidän aina tuoreet ja nuoret naiset D-70. Nämä naiset tulivat Hissin leiriin hymyssä suin ja heti näki että nyt tapahtuu jotain?? Ykkösenä metsään Ritva. Nopeasti ja varmasti kiersi tämä nainen reitin. Vaihtoon -> ensimmäisenä. Kartta nopeasti Ullan kouraan ja huikkasu ”ehjänä maaliin”. Ulla ampaisi metsään pienen sateen saattamana. Nainen nakutti rasti kerrallaan kortille ja saapui vaihtoon -> ensimmäisenä. Ero seuraaviin oli kasvanut muutaman minuutin. Ankkurina Leena pamautti kohti ykköstä, pienen lisäkierroksen saattamana. Varmoilla rasti kerrallaan jälleen varmoilla vain omilla rasteilla käyden ja täysiä kohti maalia. Mikä sijoitus??? Selvä ykkönen -> SUOMEN MESTARUUS!! viestissä. Todella hieno suoritus…….ONNEA,vielä kerran, Hissin ikinuoret naiset D-70. Kultakolmikko kuvassa alla.

Hissin valmennus / JykäK