Iloisilla ilmeillä Nuorten Jukolassa

Turun Impivaarassa kisatun Nuorten Jukolan jännitys säilyi aivan loppuun asti. Kärkikolmikko Jämsän Retki-Veikot 1, Lynx 1 ja Espoon Suunta 1 tulivat maaliin 16 sekunnin sisään. Hissi I juoksi sijalle 50 ja Hissi II sijalle 117.

Impivaaran maasto oli tavanomaista varsinaissuomalaista vaihtelevaa avokalliomaastoa. Erityisinä piirteinä alueella olivat muutama iso suo ja pirunpelto. Koska alue oli ulkoilualue, metsässä oli runsaasti polkuja, joista oleellisimmat oli merkitty karttaan. Vauhtia riitti, sillä ratamestarin tavoiteajat alitettiin useilla minuuteilla.  Mutta tarkkuuttakin tarvittiin hyvään suoritukseen.

Hissillä kisassa oli mukana kaksi varsin nuorta joukkuetta, jotka molemmat voivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa ja jatkaa eteenpäin taas yhtä kokemusta rikkaampina. Hissi I:ssä ainoastaan osuuksilla 3 ja 6 juosseet Eevi ja Heta vastasivat iältään kyseisen osuuden suurinta sallittua ikää. Sama tilanne oli myös kakkosjoukkueessa, viisi seitsemästä olivat ”alaikäisiä”. Useampi suunnistaja pääsi siis kokeilemaan rajojaan ja taistelemaan isompia ja vanhempia vastaan. Jokainen teki parhaansa ja seurateltalla näkyikin iloisia ilmeitä. Viestitunnelmasta nautittiin ja ensi vuoden Nujua jo pohdittiin. Tulevaisuus näyttää vihreältä 🙂

Ykkösjoukkueessa (perässä osuuden pituus) juoksivat:

1. Ilari Skyttä (5 km)

2. Kalle Kulju (4,5 km)

3. Eevi Kulju (2,5 km)

4. Topias Lautamäki (2,5 km)

5. Emma Raimovaara (3,6 km)

6. Heta Virtanen (4,7 km)

7. Matias Lautamäki (5,8 km)

Kakkosjoukkueen kokoonpano eli aina perjantai-iltaan asti loukkantumisen ja sairastumisen takia. Kahdella vahvistuksella Hissi kakkonen pääsi onneksi matkaan. Ehjä suoritus kaikilta, runsaasti kokemusta nuorille suunnistajille ja A-J:ltä jäähyväiset Nuorten Jukolalle. Lajin kannalta on hienoa, että yhdistelmäjoukkueita voidaan tehdä. Jokainen halukas pääsee juoksemaan, kokemaan viestin tunnelman ja odottamaan jo seuraavaa NuJua. Kuten Kokkolan Suunnistajien edustaja sanoi, kaikki voittivat tänään, kun pääsivät mukaan.

Hissi II:

1. Aino Mäki

2. Venla Imberg

3. Venla Hyvölä

4. Topias Immonen

5. Selma Määttälä (Kokkolan Suunnistajat)

6. Venla Silvennoinen (OK Trian)

7. Antti-Jussi Oksa

Hyvä Hissi!

Tulokset