Ratamestarin viimeiset terveiset kevätkansallisiin

Ratamestarilausunto Könnölän pitkien matkojen kansallisiin 19.5.2019

Radat ovat valmiina kevään kansallisiin, niin maastossa kuin kartoillakin. Maaston viimeisin raivaussahaharvennus vielä saatiin päivitettyä karttoihin juuri ennen kartan tulostusta.

Maastoon on merkitty oransilla kuitunauhalla muutama pieni Hämeen Kylmänkukan kasvualue kielletyksi alueeksi, mutta kukkia ei nyt tänä keväänä ole näillä alueilla esiintynyt. Kanalintujen pesien kartoitus tehtiin maastoon lintukoiran avulla Äitienpäivänä, ilman yhtään havaintoa. Ratojen tarkistusjuoksussa kuitenkin yksi pesä löydettiin ja myös se on merkitty maastoon nauhalla kielletyksi alueeksi.

Kilpailupäiväksi säätiedot lupaavat melko kesäistä keliä, joten varsinkin pitempien matkojen kilpailijoiden kannattaa tehdä reitinvalintansa kartalla merkittyjen juomapaikkojen kautta.

Kilpailijan pitää varata myös riittävästi aikaa lähtöpaikalle menoon, sillä molempiin lähtöihin tulee matkaa kilpailukeskuksesta reilusti yli 1km ja 1. lähtöön jopa lähes 2 km, reitit lähtöihin kulkevat teitä pitkin. Kilpailukeskuksen ohittavalle tielle on asetettu nopeusrajoitus, mutta varovainen kannattaa aina olla.

Usealla sarjalla on kilpailussa kartanvaihto ja kilpailija saa molemmat kartat jo lähdössä, tutustu tarkemmin kartanvaihtoon kilpailuohjeessa, ohessa kuva maastosta rastipisteeltä, jossa tapahtuu kartanvaihto. Kartat ovat vastakkain karttakotelon sisällä ja kotelo on suljettu.

Nyt on kilpailijoiden vuoro nauttia keväisestä hämäläismetsästä!
Rtm Repa Honkanen