Ungi 2019

Tänä vuonna Ungdomens 10 Mila järjestettiin Örbyssa Göteborgin itäpuolella. Matkalle lähdettiin torstai-iltana 1.8 ja, kilpailu oli 2-3.8 ja paluu suunnuntaiaamupäivänä 4.8. Bussimatkaa kertyi Tukholmasta n.450 kilometriä suuntaansa. Matka tehtiin yhdessä RasKan ja parin HyRalaisen kanssa bussilla. Matkalla pysähdyimme syömään ja ostoksille Jönköpingissä. 

Tänä vuonna Hissillä oli H/D12 ja D18 sarjoissa oma joukkue. H/D18 sarjassa joukkue koostui kahdesta Hissiläisestä Matias Lautamäestä sekä Ilari Skytästä, loput olivat HyRalaisia ja Raskalaisia. H/D12 joukkue juoksi kokoonpanossa: 1.osuus Topias Lautamäki, 2.osuus Venla Hyvölä, 3.osuus Siiri Jokimäki ja Alisa Göransson sekä 4.osuus Niklas Göransson. D18-joukkue: 1.osuus Essi Metsälä, 2.osuus Viivi Vesterinen, 3.osuus Aino Mäki ja Venla Hyvölä, 4.osuus Emma Raimovaara ja viimeinen eli viides osuus Maija Mäenpää. D18 viestin kaksi ensimmäistä osuutta olivat n.5km, 3.osuus n.3km, 4.osuus n.3.5km ja ankkuriosuus n.6km. Isompien viestien lyhyimmät osuudet olivat vain hieman  vaikeampia kuin pienemmissä, pitkät osuudet tietysti vaikeampia. H/D12 viesti oli tuttuun tapaan käytännössä pelkkää polkujuoksua joten osuusajat olivat nopeat. Matkat H/D12 viestissä olivat n. 2.5km. Maastossa oli paljon polkuja, joten siellä piti muistaa olla myös tarkkana. Pienimpien viesti starttasi 18:00 paikallista aikaa, H/D18 3:00 ja D18 5:30. Pienimpien viestissä käytettiin pääosin eri maastonosaa kuin isommissa. Maastosta löytyi myös aika paljon soita ja jonkun verran vihreää tiheikköä.

Kisapaikalla oli järjestäjän pystyttämiä majoitustelttoja yksi tytöille, ja yksi pojille. Kilpailualue oli varsin suuri, selkeästi suurempi kuin viime vuonna, joten kävelymatkaa kertyi helposti paljon. Ruokahuollosta huolehtivat Anu ja Tuija. Vaikka herätykset olivat aikaisin oli aamupalaa tarjolla onneksi jo silloin. Kukaan ei lähtenyt metsään nälkäisenä. Kisapaikalla ampiaiset olivat varsin aggressiivisia ja lisäksi niitä oli paljon, muutamaa pistikin, mutta onneksi Anulla oli kylmäpusseja mukana, sillä ne eivät valitettavasti kuulu ruotsalaisen kisajärjestäjän ensiapulaukun sisältöön.

Joukkueiden lopulliset sijoitukset olivat

H/D12  37.

H/D18  12.

D18  43.

Tarkemmat tulokset ovat nähtävissä tästä

 

T:Emma, Aino ja Ilari