Aluemestaruudet erikoispitkillä ja yöllä

| Aiheet: Yleinen

Kaikista kovakuntoisimmat ja innokkaimmat juoksivat peräkkäisinä viikonloppuina erikoispitkiä matkoja, kun SM-kilpailujen jälkeen heti seuraavana viikonloppuna oli Jämin suunnistusmaraton, mikä oli samalla myös Hämeen am-kilpailu 14-vuotiaista ylöspäin.

Jämin suunnistusmaraton on startannut, kuva: Ilkka Metsälä

Hissiläiset suunnistivat lumisessa kelissä Jämillä seitsemän aluemestaruusmitalia.  Kultaiset mitalit saivat Emma Raimovaara (D16), Topias Lautamäki (H14) ja Ritva Kajava (D70). Topiaksen sarjassa mitaleista käytiin tiukkaa taistoa ja useampi poika tuli maaliin näköetäisyydellä toisiinsa. Emmalla oli maalissa suht turvallinen yli minuutin ero seuraavaan. Ritvalla taasen eroa hopeamitalistiin syntyi liki puoli tuntia.

Am-hopeaa suunnistivat Ilari Skyttä (H16) ja Ulla Ahonen (D75). Ilarillakin oli tiukka sarja ja eroa kultaan jäikin vaivaiset kymmenen sekuntia.

Pronssiset am-mitalit saivat mukaansa Sirkka Jaakkola (D65) ja Jarmo Vainio (H65).

Lisäksi hissiläiset suunnistivat tukon reippaita suorituksia, mm. Venla Mennala oli D12-sarjan nopein.

Jykä näyttää, kuinka edetään reippaasti Jämillä.

Yösuunnistuksen Hämeen am-kilpailut käytiin syyskuussa Pälkäneellä. Seuraan saatiin neljä mitalia: Kultaa Antti (H50), hopeaa Olavi (H80) ja Kirsi D45) sekä pronssia Emma (D16). Onnea!