Erikoispitkiltä Antille SM-pronssi, Emmalle ja Ilarille hienot plaketit

| Aiheet: Yleinen

Erikoispitkien matkojen SM-kilpailuissa menestyksemme oli muihin SM-kisoihin verrattuna ehkä hiukan vaisua, mutta ilahduttavaa Tampereella suunnistetuilla erikoispitkillä oli junnujemme Emman ja Ilarin plaketit. Yhteislähtökisassa Emma suunnisti neljänneksi D15-sarjassa ja Ilari yhdeksänneksi H16-sarjassa. Tässä kilpailussa piti paitsi osata suunnistaa myös hallita hermonsa yhteislähtökisassa sekä jaksaa erikoispitkä matka.

SM-pronssia suunnisti Antti H50-sarjassa. Antin mielestä maasto tuntui melko mitäänsanomattomalta, tosin radan keskiosassa tarjottiin pätkä keskimatkan tyyppistä maastoa.

– Suunnassa piti pysyä. Vähän varovaista oli kulku, kun ei halunnut pummata. Silti muutama minuutin virhe tuli. Maalissa olo oli poikkeuksellisen ”tuore”, tuumasi kovakuntoinen pronssimitalisti. R2-sarjojen kisa käytiin väliaikalähdöin.

Vinkki kaikille tilastoja rakastaville: Todella mielenkiintoista puuhaa tutkia seurojen SM-tilastoja! Viime talvena pieni porukka keskusteli seuran pitkällä lenkillä, että laitetaanpas tavoitteeksi parantaa edellisen kauden sijoitustamme, joka oli 64. Nyt kun SM-kisat ovat vuodelta 2021 käyty, voimme todeta, että HlS on sijalla 54.  Nyt voisimme sopia ihan isommallakin porukalla, että eiköhän paranneta taas ensi vuonna! On syytä huomioida, että pelkässä suunnistuksessa HlS on sijalla 33. (viime vuonna 41.). Tässä tilastossa kun huomioidaan myös hisu, pysu ja tarkkuussuunnistus. Ottaisiko joku muukin kuin Juha P.  ohjelmaansa pyöräsuunnistuksen? 🙂 https://www.o-skills.fi/sm-tilasto/vuosi/2021

Emma SM-ep, kuva: Jari Yli-Hietanen
Ilari SM-ep, kuva: Jari Yli-Hietanen