Hämeenlinna Street-O kutsuu kaupunkisuunnistukseen

| Aiheet: Yleinen

Suunnistuskaudelle saadaan Hämeenlinnassa jatkoa, kun Hämeenlinna Street-O järjestää marras-joulukuussa viisi kaupunkisuunnistustapahtumaa, joka vie osallistujat eri kaupunginosiin viitenä peräkkäisenä maanantaina. Tapahtumat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Hämeenlinnan kaupungin vanhaan ja uudempaan kaupunkirakenteeseen sekä kaupunginosien historiaan liikunnan lomassa.

Street-O on avoin kaikille suunnistuksen ystäville kokemuksesta riippumatta. Edellisen kerran, syksyllä 2022, Street-O tapahtumat Hämeenlinnassa saivat liikkeelle yli 300 osallistujaa.

Kyseessä ei ole ihan perinteinen suunnistus, vaikkakin karttaa lukemalla edetään rastilta toiselle. Street-O:ssa kerätään yhden tunnin aikana rasteilta mahdollisimman paljon pisteitä, jotka näkyvät kartassa rastiympyrän vieressä. Kartan takana on jokaista rastia kohden yksi kysymys, jolla varmistetaan, että suunnistaja on käynyt rastilla. Vastaus kirjoitetaan sille varattuun kohtaan kysymyksen jälkeen. Rastit sijaitsevat pääosin katujen varsilla tai niiden lähituntumassa. Rastipisteenä on näkyvä kohde, esimerkiksi rakennus, puisto, veistos tai muistomerkki. Perinteistä rastilippua ei kohteessa ole.

Tapahtumat:

  • 6.11. Keskusta
  • 13.11. Myllymäki
  • 20.11. Tiiriö
  • 27.11. Ojoinen
  • 4.12. Katinen

Ensimmäisen tapahtuman keskuksena on Hämeenlinnan tori. Siellä ilmoittaudutaan, sieltä myös lähdetään ja tullaan maaliin. Ennen lähtöä jokainen saa kartan ja ohjeet illan suunnistukseen. Suunnistamaan voi lähteä kello 18.00 – 18.30 ja maali sulkeutuu kello 19.30. Osallistumismaksu on aikuisilta 7 €, alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Mukaan kannattaa ottaa taskulamppu tai pieni otsavalo. Vastauksia varten kannattaa mukana olla vedenkestävä, ohutkärkinen tussi tai muistiinpanot voi kirjoittaa vaikka kännykkään. Illan pimeään pitää varustautua myös hyvin heijastimin!

 

Suorituksen jälkeen osallistuja kirjaa vastaukset Street-O-palveluun esimerkiksi mobiililaitteella tai tietokoneella. Tapahtumien tulokset ovat nähtävillä Hämeenlinnan Street-O-sivuilla.

Lisätietoja tapahtumasta  löytyy  Facebookista ja Instagramista sekä https://www.street-o.fi/hämeenlinna

Tervetuloa mukaan!

  • – Sirkka