Hissin kansalliset kilpailut 4.6.2023 – pitkän matkan kisa on harvinaista herkkua

| Aiheet: Yleinen

Seuramme on ollut aktiivinen kilpailujen järjestäjä. Suunnistuskilpailuissa tavataan vanhoja tuttuja ja kohdataan uusia lajin ystäviä. Myös talkoilu kilpailuissa yhdistää.  Kilpailutapahtumissa on tunnelmaa!

Viime syksyn SM-viesteistä tuttu Taulamaan maasto Hämeenlinnan Iittalan Pirttikankaalla tarjoaa hyvät puitteet pitkän matkan kilpailulle. Vaikka maasto on monelle nyt ”tuttu”, levittäytyvät pitkän matkan radat täysin uusille alueille, varsinkin kun lähtöpaikan voi ratamestari nyt viedä etäämmälle. Alkukesästä aluskasvillisuus näyttäytyy erilaisena kuin syksyllä, luultavasti miellyttävämpänä.

Kilpailukeskuksemme pysäköintialueineen on taatusti säänkestävä. Se on myös kompakti alue,  jossa kaikki toiminnot ovat lähellä. Harmillisesti joudumme perimään pysäköintimaksun, koska alueella joudutaan tekemään maanmuokkaustöitä turvallisen pysäköinnin varmistamiseksi. Ajan hengen mukaisesti kimppakyytejä suositellaan lämpimästi.

Pitkän matkan kilpailut ovat vähentyneet viime aikoina ja sen mukana myös pitkän matkan mittakaavan käyttäminen. Hissin kansallisissa pääsarjojen ja nuorten kartat on tehty 1:15 000 mittakaavaan. Lisäksi eri sarjoilla on käytössä 1:10 000 ja 1:7 500. Huoltojoukoille on tarjolla kuntosuunnistusradat.

Tervetuloa suunnistajat, huoltajat sekä lajista muuten kiinnostuneet kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Pirttikankaalle!