Kolme plakettia SM-keskimatkalta

| Aiheet: Yleinen

SM-keskimatkat suunnistettiin sunnuntaina helteisessä Naantalin Merimaskussa. Turun Suunnistajat Janne Salmen johdolla tarjosi vaativat SM-radat. Karsinnat juostiin hiukan tasaisemmassa maastossa, mutta finaalissa oli valtaosalla sarjoista todella haastavia mäkiä. Ne tarjosivat haastetta niin reitinvalinoissa kuin itse rastipisteissäkin. Piti olla tosi tarkkana lukemattomien jyrkänteiden kanssa.

Seurastamme oli mukana 17 suunnistajaa ja kolme heistä pokkasi plaketin. Erkkilän Olavi jatkoi hyvien suoritusten sarjaa ja oli kuudes H80-sarjassa, minkä paremmuudet ratkottiin suorana finaalina.

Emma SM-loppusuoralla

Korhosen Jussi on ollut kovassa vireessä ja hän tekikin hallitut suoritukset sekä karsinnassa että finaalissa. Tuloksena oli komea kuudes sija kovassa H55-sarjassa.

Yhtä tasaisesti ja virheettömästi paineli myös Raimovaaran Emma Merimaskun kallioilla ja oli D15-sarjassa hienosti kymmenes. Emmaa miellytti erityisesti se, että hän sai suunnistuksen sujumaan varsinkin vaativammalla finaaliradalla. Emma on joutunut kilpailemaan kevään aikana säästeliäästi ja nyt tytöllä on menohaluja kovasti!

Moni kisaaja varmasti joutui toteamaan, että olipas haastavaa suunnistusta Merimaskussa. Erilaisissa maastoissa oppii suunnistamaan, kun suunnistaa niissä. Ei muuta kuin keräämään omaan maastopankkiin erilaisia maastotyyppejä eli siis hakemaan uusia haasteita Irman kilpailukalenterista tai Rastilipun kuntorasteista!