Meidän junnut Tiomilassa

| Aiheet: Yleinen

Tiomila-viestit suunnistettiin 20.-21.5. Skellefteåssa. Nuorten sarjaan (HD16) meiltä lähti nälkäinen ryhmä hakemaan kokemusta ja mittailemaan vauhtiaan muihin. Reissu oli antoisa, ja junnut tyytyväisiä.  Ja ei tämä mikään pelkkä kokemusten hakureissu ollut, kun sijoitus oli 145 joukkueen viestissä 30.! Kuudenneksi paras suomalaisjoukkue! Onnea!

Reissu toteutui upeasti Helin tila-autolla, johon koko sakki sopi, kun laitettiin boksi katolle. Toisena huoltajana ja matkanjohtajana toimi Niina. Vaasasta yli Ruotsin puolelle ja hiukan siirtymää Skellefteån kaupunkiin. Majoitus oli lattiamajoitus kilpailukeskuksessa, mutta taisi sieltä sohviakin löytyä. Järjestelyt  sujuivat hyvin ja puitteet olivat poikkeukselliset, kun vaihtoalue oli sisällä jäähallissa. Kotimatka oli aika rankka, kun Hämeenlinnassa oltiin sunnuntaina vasta aamuviideltä.

Jokainen junnu laittoi kommenttinsa wapp-viestillä, joten annetaan nuorten puhua:

1. osuus, Topias: ” Lähdöstä huomas, että aika iso kisa kyseessä. Ykköselle vähän polkujen kaa häröilyä, mut muuten hyvä kisa.”

2. osuus, Alma ja Niklas.

Alma: ” Mun osuus oli kiva mun mielestä, vaikka vastassa oli H16 poikia aika paljon ja poikia ylipäätään. Pystyin niistä huolimatta keskittymään omaan tekemiseen ja mitään pummia ei tullut. Tosin jotain kaartelua tuli joillekin rasteille, mutta suoritukseen kokonaisuudessaan tulee olla tyytyväinen. Mun rata oli ihan kiva, koska reitinvalintavaihtoehtoja oli useampia ja maasto oli kivaa :). Myös joukkueella meni kokonaisuudessaan hyvin ja kisapaikalla oli hyvä tunnelma! Tästä kisasta  jäi hyvä fiilis ja innolla odottaen lisää tällaisia tapahtumia. 👍🏻😊”

Niklas: ” Hieno kilpailu, mutta aivan liian helpot radat. Suunnistus onnistui, juoksu ei.”

3. osuus, Silva: ”Oli tosi kiva viesti.🤩 Oma osuus oli suunnistuksellisesti tosi helppo, kaikki välit juoksi vaan polkua. Kolme vikaa rastia oli kaikki saman tien varrella. Juostavaa siinä kyllä oli. Mä vähän säädin leimausten kans, kun en aina nähnyt sitä valoa, niin niissäkin meni aikaa. Lähtö K-pisteelle oli aika hirvee, kun nousi sitä rinnettä. Kaikilla tais onnistuu ja sijoituskin oli hyvä.💪🏻 Mitään pummia mulle ei tullu. Joillain rasteilla luulin, et se ois lähempänä polkua, mut olikin sit kauempana, mut ei mitään isompaa. Oli kiva tunnelma!”

4. osuus, Venla: ” Oli hieno reissu ja tunnelma. 🤩 Tykkäsin, kun näki edessä meneviä selkiä. Ehkä minuutin (siltä tuntu 😅) virhe tuli yhdelle rastille, mutta muuten oli ihan hyvä veto 👍 Oli myös kiva juosta kovia ruotsalaisankkureita vastaan!

Tiomilassa oli meiltä myös miesten joukkue, joka turvautui pariin ulkopuoliseen suunnistajaan.  Joukkueessa suunnistivat Vili Virkki, Jarkko Mykkänen, Jussi Jalonen, Antti Kivikko, Jarkko Ustinov, Ilkka Kivikko, Pyry Kumpuvaara, Niko Blomberg, Ville Laakso ja Olli-Petteri Hirvonen. Hienosti taistelivat hekin läpi yön.  Tästä se viimeistään lähtee – koronan jälkeinen suurviestiaika.