Napapiirin Jukola – odotetuin ikinä

| Aiheet: Yleinen

Vihdoin päästiin juoksemaan Jukolan viestejä yli kahden vuoden tauon jälkeen Rovaniemen Mäntyvaaran maastoissa. Suunnista tavanomaisen yläpuolella jne. Tapahtumaa mainostettiin kyllä lupaavasti ja suurin osa odotti varmastikin ”lapin eksotiikkaa”, no ehkä ihan sitä odotetuinta eksotiikkaa ei tällä kertaa saatu. Radat oli suunniteltu keskikesän yöttömän ajan mukaan ja nyt viestit juostiin elokuun puolenvälin jälkeen, mikä tiesi varsinkin Jusseille ”ylimääräisiä” yö-osuuksia. Venlojen lähdössä oli niin tuttua rytinää ja ehkä enenmmän odottavaa tunnelmaa, mitä on tulossa. Jussien lähdössä illalla lähes tuhat ”ravihevosta” odotti lähtölaukausta ja sitten mentiin. Alussa jopa ”oudon” rauhallisesti.

Radat kiertelivät alueen soilla sekä avokallioilla. Maasto oli todella märkää, mikä johtui puolitoista viikkoa ennen viestiä kestäneistä vesisateista. Samoin maastossa oli todella kivinen pohja, paikoitellen jopa jaloille vaarallinen, kokoajan täytyi katsoa mihin jalan polkaiseen. Varsinkin Venlat pääsivät tänä vuonna juoksemaan varmasti ”kiitettävän” paljon suolla. Tällä kertaa ”tossut ” eivät säästyneet kuivana kuin niillä ketkä eivät juosseet, no ei kai se ole tarkoituskaan. Mäntyvaarassa nähtiin poikkeuksellisen paljon jopa huippujoukkueiden pummeja, osalla oikein isojakin (oltiin konsanaan väärässä mäessä ja mistään ei meinannut saada kiinni, missä oikeasti on ). Hissin joukkueille painotettiin eritoten kompassin katsomista normaalia useammin ja hyvin hissin juoksijat tätä toteuttikin. Kellään hissin juoksijalle ei tällä (tälläkään) kertaa tullut isompaa pummia ja jos tuli, pummattiin nopeasti.

Hissi oli siis mukana 3+3 joukkueilla. Joukkueissa oli peräti 4 uutta ensikertalaista. Nuoria oli sijoiteltu joukkueisiin kokeneiden sekaan. Valmennuksen alla olleiden joukkueiden valmistautuminen ei ole varmaan ikinä mennyt näin hyvin kuin tällä kertaa. Ei yhtään juoksijaa perunut , sairastunut tai loukkaantunut ennen Jukolaa. Joukkueen juoksijoille kerrottiin myös varsin hyvissä’ ajoin, mitä osuutta kukin juoksee ja se piti loppuun asti. Kaikki hissin joukkueet saivat hyväksytyn tuloksen (tietenkin) ja paransivat lähtönumeroitaan ensi vuoteen.

Venloissa kovinta vauhtia piti Hissi 2 (231->141). Hissi 1. antoi kyllä mukavasti taustalla ”paineetta” ja oli loppusijoituksissa 38 sijaa takana (218->179). Hissi 3. taas eteni tasaisesti vaihtosijojen pysyen suunninpiirtein samana (684->611).  Jusseissa  kovin sakki oli Hissi 3, eli Gubbe joukkue (275 -> 145). Hissin 1. joukkue antoi hyvän vastuksen gubeille, vaan ei ihan riittänyt tällä kertaa (173->169). Hissi 2. vastasi tällä kertaa kovimmasta ” sijojen napsimisesta” kohti kärkeä. Sillä oli lähtöpaikka kaukana takana ( 959->265).

Kaikkiaan hyvä reissu hissin joukkueilta. Viestistä oli osa joukkueista jättänyt lähtemättä , vaikka olivat ilmoittautuneet. Tässä oli iskun paikka monelle joukkueelle, kohti kärki sijoja. Myös hissi käytti tämän tilaisuuden kiitettävästi. Ensi vuonna, jos viesti juostaan, takaa lähtee monta huippujoukkuetta. Ajankohta ja matka kisa paikalle varmasti vaikutti asiaan, sekä yö-osuuksien lisääntyminen. Yöllä oli pimeää kuin säkissä.  Kisan suojelija Joulupukki, oli kuulemma myös käynyt katsomassa kuinka kisa etenee ( ei käynyt hissin teltalla). Ilmapiiri hissin teltalla oli hyvä ja iloinen. Kaikki olivat intoa täynnä ja osa alkoikin jo suunnitella ensi vuoden tapahtumaan ja ilmoitti heti olevansa mukana myös siellä.

Hissin joukkueet ja vaihtosijat.

Venlat:

Areena säkkipimeässä

Hissi 1.

Aino Mäki           210
Eevi Kulju            149
Emmi Diaz          185
Maija Mäenpää 179

Hissi 2.

Maija Hakala     60
Emma Raimovaara 77
Jenni Kivikko      130
Essi Metsälä       141

Odottava tunnelma

Hissi 3.

Kirsi Niilola         685
Jaana Kivikko     681
Kirsi Vesterinen 575
Tiina Mäenpää  611

Jussit:

Hissi 1.

Jussi Jalonen      162
Vili Virkki            162
Atte Mäkelä       149
Antti Kivikko      180
Ilari Skyttä          164
Ilkka Kivikko       176
Ville Laakso        169

Hissin värit

Hissi 2.

Jussi Korhonen  273
Juha Prittinen    272
Juho Koskinen   262
Eero Jalonen      284

Jyrki Kommio     264
Joona Leipijärvi 245
Jussi Keränen    265

Hissi 3.

Mikko Pirilä        292
Ville Pietilä         218
Timo Savonen   179
Jari Erkkilä          190
Asko Lautamäki 192
Niklas Björqvist 182
Antti Virtanen   145

Telttakylä keskiössä

Toivottavasti saadaan ensi vuonna Mynämäelle vielä lisää joukkueita Hissin iloiseen ja taitavaan joukkoon.

Nähdään siellä!!

Manager: Jyrki