Nuorten Jukola Valkeakoskella sai auringon paistamaan

| Aiheet: Junnut, Yleinen

Lauantai 14.8. valkeni sateisena, mutta sekään ei pilannut Hissin junioreiden Jukola-mieltä. 36. Nuorten Jukola suunnistettiin Valkeakosken Korkeakankaalla ja Korkeakankaan hiihtokeskus tarjosi aivan loistavat puitteet tapahtumalle. Kaikki oli lähellä ja kilpailua pystyi seuraamaan monesta suunnasta. Eikä itse maastossakaan mitään vikaa ollut. Polkuvoittoista ulkoilualuetta, mutta rastipisteet silti tarkkaakin tarkempia, mikä tiesi vaihtelevia tilanteita. Kilpailuun starttasi 136 joukkuetta.

Hissi lähti kilpailuun kahdella joukkueella, joista toinen oli useammasta seurasta koottu yhdistelmäjoukkue. Meidän joukkueemme lähtivät hakemaan hyviä viestisuorituksia ja oppia tulevia koitoksia varten, sillä tänä vuonna jouduimme asettamaan monelle osuudelle ”alaikäisen” suunnistajan. Poikiakin olisi voinut joukkueissa olla enemmän. Yksi tavoite sanottiin ääneen joukkuepalaverissa ennen lähtöä: Yritetään parantaa numerolappujen kertomaa edellistä sijoitusta (37 ja 69).

Ensimmäisellä osuudella (H/D16) ykkösen viestiä vei Emma Raimovaara, joka teki sen, minkä vain pystyi poikavaltaisessa yhteislähdössä. Kakkosen aloittaja Niklas Göransson taas laitettiin kovin nuorena isompien joukkoon, mutta niin vaan klaarasi Niklaskin tilanteen. Toisella osuudella (D16) Aino Mäki paranteli ykkösen sijoitusta, vaikkei niin tyytyväinen suoritukseensa ollutkaan, ja tässä vaiheessa HlS 1 oli 67. vaihtosijalla. Kakkosen toista osuutta vei Halsua Toivosta kaapattu vahvistus, Erica Rokala.

Seuraavalla H/D14-vuotiaiden osuudella juoksi ykkösessä Alma Peltotalo, joka oli tiukassa paikassa poikien joukossa ja 12-sarjalaisena. Mutta mitä tekikään Alma? Paineli 19. kovimman osuusajan ja oli osuuden tytöistä nopein. Vaihtosija 60. Kakkosen viestinviejä taas oli peräti 10-sarjalainen, Alisa Göransson. Hän hoiti osuutensa hienosti. Ennen lähtöä Alisalle oli kerrottu, että tällä osuudella voi huoltaja tulla antamaan neuvoja ennen K-pistettä. Alisa oli kuulemma todennut, että miksi hän siihen jäisi – menee vaan aikaa. Aika mainio asenne.

Neljännellä osuudella suunnistivat 14-tytöt. Meidän 12v. Venla Mennala pärjäsi mainiosti isompien joukossa. Hän nosti ykkösen sijoitusta 26 sijaa, tuli vaihtoon 34:ntenä ja oli osuutensa 15. Kakkosen osuutta vei samanikäinen Silva Kulju ja hyvin veikin, sillä joukkueen sijoitus nousi sadan sakkiin ja osuusajoissa tuli 28. sija.

Viides osuus oli 14-poikien ja Hissiltä päästettiin irti Topiakset, Lautamäki ja Immonen.  Kakkosessa siis jälleen ”alaikäinen” menijä. Ykkönen nyt 40. ja kakkonen 83. Toiseksi viimeisellä osuudella sai juosta H/D18-sarjalaiset. Ykkösen Ilari Skyttä oli hänkin isompiensa joukossa, mutta vetäisi ratansa varmasti ja samalla varmisteli, että ykkösen sijoitus tulee olemaan jossain 30 ja 40 välissä. Kakkosessa meillä oli lainamies Lammin Säkiästä, Sampo Huostila, joka piti lähtösijoituksensa.

Ankkuroiminen oli D18-sarjalaisten hommia. Meillä siis 16-sarjalaisten. Ykkösen ankkuri Eevi Kulju nappasi vielä kolme sijaa pois ja ylitti maaliviivan 33. joukkueena. Kakkoseen saatiin Tarmosta lainatyttö Lotta Laitamäki, mutta hänhän oikeastaan onkin meidän. Lottakin napsi neljä sijaa ja ankkuroi kakkosen 79. sijalle.

Ja itse asiassa päivä olikin ihan aurinkoinen. Niin sään kuin nuorten suunnistajiemmekin osalta.

Kiitokset kaikille juoksijoille ja lainasuunnistajille. Ilman teitä ei olisi joukkueita. Kiitokset myös vanhemmille, joita oli paljon kannustamassa, ja muillekin huoltajille. Innokkaimmat kuuluivat jo suunnittelevan ensi vuoden Jukolaa Vehkalahdella….