Nuorten Jukolassa kolmen joukkueen voimin!

| Aiheet: Yleinen

Hyvinkäällä vietettiin 19.-20.8. nuorten Superviikonloppua. Lauantaina suunnistettiin Nuorten Jukola, johon Hämeenlinnan Suunnistajat osallistui kolmella joukkueella. Joukkueet kasattiin yhteistyössä Lounais-Hämeen Rastin kanssa eli nuorisopimuksen voimin. Tällä kertaa valmentajat päästettiin helpolla, sillä yksikään joukkueeseen nimetty nuori ei joutunut ilmoittamaan pois jäämisestään, vaan kaikki pysyivät terveinä ja olivat valmiina kisaamaan. Joukkueissa oli kokeneita suunnistajia, satunnaisemmin suunnistavia sekä aivan aloittelijoita. Vauhdikas ja tunnelmallinen kokemus varmasti kaikille.

Joukkueissa juoksivat (tummennetut meikäläisiä):

HlS I Aleksi, Alina, Silva, Alma, Topias, Thomas ja Emma

HlS II Niklas, Tiuku, Leo, Alisa, Vilho, Tyko, ja Eevi

HlS III Niko, Kerttu, Eero, Hulda, Leimu, Matias, Aino

NuJussa oli mukana yhteensä 162 joukkuetta. Meidän joukkueiden sijoitukset vaihdossa ja maalissa:

HlS I 83-69-52-33-30-20-27

HlS II 106-117-112-96-91-82-76

HlS III 67-129-129-126-127-123-113

Erityistä venymistä nähtiin mm. Lukkalan Nikolta, joka on tullut mukaamme kuntorastipohjalta. Toki poika on kovakuntoinen urheilija, mutta suunnistuskisoista on kokemusta nyt vain kahden NuJun verran. Viime vuonna hänet houkuteltiin mukaan edellisenä iltana, kun yksi sun toinen suunnistajistamme kaatui petipotilaiksi. Hyvinkäällä Niko aloitti kylmän viileästi eikä antanut toisten suunnistajien tekemistään häiritä. Mahtava suoritus!

Myös Peltotalon Alma teki huippusuorituksen 14-vuotiaden tyttöjen osuudella, mikä ei tietenkään yllätä, sillä Almahan  on seuramme yksi kestomenestyjistä sarjassaan. Alma paineli osuutensa kolmanneksi nopeimman osuusajan käyttäen 2,7 kilometriin aikaa 17.07. Vielä kun tiedetään, että Alma joutui kilpailun jälkeen lähtemään päivystykseen silmävamman takia, niin olihan tuo melkoinen taistelu!

Kuvaaja: Sami Aalto

Yhtään heikommaksi ei jää myöskään Kuljun Silvan suoritus. Tyttö meinaan oli HD14-osuuden 28. osuusajoissa ja edellä oli vain yksi tyttö viisi sekuntia nopeampana. On siinä pojat ihmetelleet!

 

Samalla osuudella Raimovaaran Leo teki myös suorituksen, jonka mahtavuutta ei ymmärrä ilman taustoitusta. 11-vuotias Leo oli siis kolme vuotta vanhempien kanssa HD14-osuuden 81. vain 5.25 osuuden nopeimmalle jääneenä. Leon aktiivinen suunnistaminen alkaa tuottaa kovaa tulosta. Mitähän poika tekeekään kolmen vuoden kuluttua, kun on ”oikean” ikäinen?!

LHR:n suunnistajista on nostettava jälleen kerran Thomaksen mahtava veto vanhimpien poikien osuudella. Hän oli erittäin kovassa porukassa osuutensa yhdeksäs. Viime vuoden tapaan nuorimies saa näköjään siivet selkäänsä aina Nuorten Jukolassa. Hieno jäähyväisjuoksu ensi vuonna jo ”yli-ikäiseltä” Thomakselta.

Kaikki suoriutuivat osuuksistaan mainiosti eikä mitään katastrofipummeja koettu. Lisäksi kaikki kolme joukkuetta leimasi huolellisesti ja selvitti kiellettyjen alueiden ”viidakon” puhtaasti, joten hylkäykset vältettiin. Viestin alussa hiukan hermostutti Aleksin tuloksen perään merkitty ”hylätty”, mutta siinäkin oli kyse sammuneesta rastileimasimesta eikä asia onneksi häirinnyt hetken säikähdystä enempää.

Lauantaina oli hieno meininki ja nähtiin monenlaista venymistä seuramme nuorilta. Ensi vuonna sitten Loimaalle. Näistä joukkueista viisi kasvaa ulos NuJu-iästä, joten nuorempien on aika ottaa isoimpien osuuksilla vastuuta.

Kuvien kautta toivottavasti nekin, jotka eivät paikalla olleet, pääsevät aistimaan tunnelmaa. Kuvat: Anniina