Olaville jälleen SM-kultaa yöstä

| Aiheet: Yleinen

Olavi Erkkilä on yösuunnistuksen suomenmestari 2021.

Seurassamme on todellinen yösuunnistaja! Hän on Erkkilän Olavi eli Olli ja sarjahan on H80! Viikonloppuna hän otti Haminassa taas yösuunnistuksen suomenmestaruuden. Yömenestys tässä sarjassa on  ollut vakuuttavaa: viime vuonna myös SM-kultaa Liperissä ja 2019 SM-hopeaa Jämsässä. Kuinkahan monta mitalia löytyy edeltävistä sarjoista? Sitä täytyy kysyä mieheltä itseltään.

Haminan maasto oli yösuunnistukseen varsin haastava ja näytti kisa tänä vuonna vaativan Olliltakin enemmän aherrusta kuin edellisvuosina. Aikaa vierähti kultasuorituksessa lähemmäs tunti, mutta aikaeroa seuraavaan kertyi kuitenkin yli neljä minuuttia. Väliaikojen perusteella näyttäisi vitosrastilla kuluneen joitakin ylimääräisiä minuutteja, mutta Ollilla oli siihenkin varaa, kun muut välit menivät niin sujuvasti.  Mainittakoon, että myös viimevuotinen yömestaruus tuli yli neljän minuutin erolla seuraavaan.

Haminasta oli kotiin tuomisina seuralaisillamme myös pari plakettia.  H50-sarjassa Antti Virtanen jatkoi hyviä kisojaan ja kovatasoisessa sarjassa se riitti tällä kertaa kuudenteen sijaan.  D15-sarjassa Emma Raimovaara suunnisti tasaisen suorituksen ja sijoitus oli kahdeksas. Parisen minuuttia nopeammalla ajalla Emma olisi ollut jo viides. Se on pienestä kiinni tämä homma. Ja sehän pitää nälkäisenä.