Seuraväki palasi Lakia-Jukolasta hymyssä suin

| Aiheet: Yleinen

Lakia-Jukola Kauhavan lentokentällä tarjosi hienot puitteet noin 17 000 suunnistajalle huoltajineen. Hämeenlinnan Suunnistajat suuntasi Kauhavalle  seitsemän venlajoukkueen ja kolmen jussijoukkueen voimin. Kaikki joukkueet saivat hyväksytyn tuloksen ja valtaosa suunnistajistamme olivat suorituksiinsa syystäkin hyvin tyytyväisiä. Paljon mukavia muistoja siis Lakia-Jukolasta.
Joukkueissamme suunnistivat:
Venlat:
145  HlS 1 Venla Mennala, Alma Peltotalo, Silva Kulju, Heta Virtanen
386  HlS 2 Jenni Kivikko, Essi Metsälä, Eevi Kulju, Emmi Diaz
706  HlS 7 Aino Mäki, Maija Mäenpää, Jenna Leipijärvi, Johanna Niittymäki
740  HlS 5 Niina Leino, Eija Raimovaara, Tuire Tuominen, Heli Immonen
815  HlS 4 Kirsi Vesterinen, Anu Vainionpää, Vilma Vesterinen, Hanna Vainionpää
875  HlS 3 Sofia Teppo, Niina Göransson, Tiina Mäenpää, Sirkka Jaakkola
906  HlS 6 Ninni Nukari, Kirsi Niilola, Jaana Kivikko, Anne-Mari Keränen
Jukola:
277  HlS 1   Jussi Jalonen, Atte Mäkelä, Ari Meriläinen, Topias Immonen, Vesa Ylis-Junttila, Vili Virkki, Antti Virtanen
614    HlS 2   Jarkko Ustinov, Mikko Pirilä, Jyrki Kommio, Eero Jalonen, Niklas Björkqvist, Ari Heikkilä, Jussi Keränen
758  HlS 3   Joona Leipijärvi, Antti Kivikko, Ilkka Kivikko, Emma Raimovaara, Niko Lukkala, Aleksei Pavilainen, Jouni Hakala

Täältä voi tarkastella heidän suorituksiaan: Lakia-Jukola HlS tulokset

Kiitokset kaikille mukana olleille!

Venlojen viestissä HlS I hienosti 80. sijalle!

Venlojen viestissä Suunnistajien ykkösessä juoksi peräti kolme ensikertalaista. Joukkueen keski-ikä ei todellakaan ollut korkea, tarkalleen laskettuna 16,7 vuotta. Loppusijoitus oli huikea 80. Annetaanpa ykkösjoukkueen itse kertoa, miltä Lakia-Jukola tuntui.  Venla, Alma ja Silva saivat haastattelukysymykset: 1.  Miltä tuntui lähteä ensimmäiseen Venlojen viestiin? 2. Miten oma osuutesi sujui?  3. Mikä oli hienointa Lakia-Jukolassa? 4. Millaisia oppeja sait tästä kokemuksesta tuleviin viesteihin?
1. osuus/Venla:
1. Odotin kisaa kyllä kovasti, mutta olihan se jopa ehkä hienompaa kuin edes ajattelin. Etukäteen en ylimääräistä jännittänyt, mutta lähtöpaikalla kyllä jännityskin kasvoi aika paljon. Se ei kuitenkaan haitannut, koska tykkään tällaisista tilanteista.
2. Alussa olin aika varovainen ja jäin alkuun jumiin ns. hitaisiin porukoihin ja ohiteltavaa oli paljon. Suunnistus suju kuitenkin hyvin ja lopussa pääsin juoksemaan omaa vauhtia. Olen tyytyväinen siihen, että osasin esim. hyödyntää ryhmää ja lukea vaikka rataa eteenpäin kun se on mahdollista, mutta uskalsin myös tehdä omia valintoja ja suunnistaa tarkkaan kun se tuntui järkevältä.
3. Tää oli mun eka kerta Jukolassa paikan päällä, mutta huomasin heti, kuinka erityinen tunnelma siellä on. Kisaaminen oli tosi kivaa, mutta myös kaikki muut jutut ja yö paikan päällä jäivät hyvinä muistoina mieleen.
4. Jatkossa on hyvä ottaa lisää rohkeutta heti alusta alkaen. Huomasin, että aika kuluu paljon nopeammin ryhmässä kuin yksin, joten alussa voisi lähteä kovempaa, kun kisassa aika ei tunnu niin pitkältä olla fyysisesti tiukoilla. Sain lisää itseluottamusta siitä, että osasin varsinkin alun jälkeen toimia oikein eri tilanteissa, ja huomasin, että en ottanut turhia paineita ja uudet tilanteet eivät vaikuttaneet negatiivisesti suoritukseen.
2. osuus/Alma:
Jännittihän se olla vaihtopuomilla odottamassa Venlalta karttaa, kun vieressä lämmitteli Suomen ja maailmankin kärkisuunnistajia. Olin kyllä odottanut sitä hetkeä pitkään, joten olin myös iloinen vihdoinkin olevani mukana Venlojen viestissä. Kun kartta saapui käteeni, starttasi oma osuuteni. Metsässä erisuuntiin säntäilevistä ihmisistä huolimatta rastit löytyivät yllättävänkin hyvin näin ensikertalaisena. Joitakin pienempiä koukeroita tuli, mutta pääsääntöisesti suunnistus sujui oikein hyvin siihen paikkaan. Myös joukkueelta oli kokonaisuudessaan hieno suoritus ja rintanumeroa parannettiin kivasti sijoituksen ollen 80! Lakia-Jukolassa hienointa oli ihmisväen paljouden saama upea tunnelma. Lähtöä oli katsomassa satoja ellei tuhansia ihmisiä ja kaikki olivat suunnistuskuplassa mukana, vaikkei itse suunnistaisikaan. Myös Jukolan viestiä oli hieno seurata auringon laskiessa screeniltä. Tästä saa hyvät opit talteen seuraavaa kertaa varten eikä tarvitse jännittää, että mitä pitää tehdä ja missä kun on aikaisempi kokemus alla.
3. osuus/Silva:
Ensimmäinen Venlojen viesti oli jännittävä, mutta tosi hieno kokemus. Tunnelmaa oli niin metsässä kuin viestiä seuratessakin. Oma suoritus sujui hyvin paria pientä kaarrosta lukuun ottamatta, suunnistus sekä juoksu kulkivat molemmat. Kolmannella osuudella ei ollut enää letkaa, vaan välillä sain suunnistaa ihan yksin. Maastossa oli isoja uria, jotka helpottivat soilla ja tiheiköissä menoa. Koko joukkue juoksi todella hyvin koko viestin läpi, lisäksi Venloista sai paljon hyvää kokemusta tuleviin viesteihin. Hienointa Lakia-Jukolassa oli Venlojen viestin lisäksi Jukolan viestin lähtö ja sen seuraaminen läpi yön makuupusseissa valvoen.
4. osuus/Heta (hiukan erilaiset kysymykset, koska kokeneempi venloissa):
1. Miltä tuntui lähteä uuden joukkueen kanssa Venlojen viestiin?
Oli kivaa lähteä nuorella joukkueella ja luotin että tytöt pystyvät tekemään kovia suorituksia.
2. Miten oma osuutesi sujui?
Oli hyviäkin välejä, mutta arviolta 3-4 min kuprua tuli ja juoksukaan ei mitään herkintä mahdollista ollut. Jonkinnäköinen loppukiri onneksi kuitenkin vielä irtosi.
3. Mikä oli hienointa Lakia-Jukolassa?
Oli kiva seurata kun joukkueen ensikertalaiset pääsivät Jukola-tunnelmaan. 🙂
4. Millainen Venlojen viesti 2024 oli mielestäsi verrattuna aiempiin?
Oli aika paljon juoksuvälejä (tietä/polkua). Haastavampaakin suunnistusta löytyi. Maasto oli paikoin vaikea edetä esim. soilla, kun suopursu oli jalkojen mittaista.

Kiitokset venloillemme haastattelusta!