Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup on henkilökohtainen koko kauden kestävä kilpailusarja kaikissa lajin SM-sarjoissa. Kaudella 2023 mukana 13 osakilpailua ja yhteistuloksiin lasketaan kahdeksan parhaan osakilpailun pisteet siten, että Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikolta mukaan otettiin maksimissaan kahdet pisteet. Osakilpailuvoitosta annetaan 60 pistettä, mutta cupin finaalista SM-keskimatkalta jaetaan tuplapisteet. Cupin parhaat palkitaan finaalin yhteydessä.

Sarjojen pistetilanteen voi tarkistaa O-Skills -palvelussa. Ennen Ahveniston finaalikilpailua ja tuplapisteitä miesten kärkipaikkaa pitää vahvalla otteella Samuel Pökälä. Jussi Laurila, Teemu kaksonen ja Miika Nurmi käyvät tiukkaa kisaa seuraavista sijoista. Naisten voittoon on hyvät mahdollisuudet sekä Marika Haralla että Ruska Saarelalla, sillä vain kuusi pistettä on heillä eronaan ja molemmilla on mukana yhdet nollapisteet.

SM-keskimatkan tarjoamat tuplapisteet antavat monessa sarjassa lisäbuustia cupin tilanteisiin eri sarjoissa. Niitä onkin mukava laskeskella etukäteen ja spekuloida eri variaatioilla 😊

Lähteet:

https://www.o-skills.fi/cup/view/141
https://www.pihkafit.fi/pyorasuunnistuksen-suomen-cup/