Sprinttiä, tarinointia ja lipunryöstöä – hyvän leiripäivän ainekset

| Aiheet: Junnut, Yleinen

Kuka tähtää parhaiten?

Hippo-suunnistuskoululaiset viettivät helteisen ja hikisen leiripäivän Kiipulassa lauantaina 3.7.2021. Aamupäivällä laitettiin heti sydämet pompottamaan, kun ohjaaja Niina G. veti täpäkän alkujumpan. Hiet oli saatu pintaan ja siitä oli hyvä jatkaa sprinttiharjoituksen merkeissä. Ratamestari Anu oli loihtinut kolme kilometrin pituista sprinttirataa. Rastilipuista löytyi erilaisia kuvakortteja, joita suunnistajan tuli kerätä myöhempää käyttöä varten.

Alkujumppaa.

Suunnistusharjoituksen jälkeen oli vuorossa Kiipulan ruokalan herkkulounas. Ruuan jälkeen kelpasi köllötellä jumppamatoilla puiden varjossa lämpötilan lähestyessä 30 astetta. Lepotauon aikana lapset tekivät pienryhmissä erilaisia tehtäviä. Ensimmäisenä tehtävänä oli kirjoittaa aamun harjoituksesta löydettyjen kuvien perusteella tarina. Viisi joukkuetta kirjoitti hienoja tarinoita, jotka luettiin yhteisesti ääneen. Tämän jälkeen joukkueiden piti tunnistaa karttamerkkejä. Monta merkkiä jo osattiin, mutta uusiakin tuli vastaan. Tehtävätuokio päätettiin mehujäistä nauttimiseen.

Kohta alkaa lipunryöstö!

Iltapäivällä koitti lasten kovasti odottama lipunryöstö. Metsänreunasta löytyi sopiva pelialue ja joukkueet perustuivat perinteiseen tytöt vastaan pojat -jakoon. Pojat voittivat ensimmäisen erän, tytöt toisen. Kolmas päättyi ratkaisemattomaan peliajan tullessa umpeen. Lipunryöstölle ei tahdo koskaan olla riittävästi aikaa, niin hauskaa se on.

Sitten taas syötiin. Kiipulan emännät tarjosivat lauantai-illan herkkuna nakkeja ja ranskalaisia. Suolainen ruoka näytti maistuvan hikisen päivän keskellä. Leiripäivä päätettiin muutamiin ehkä tulevaisuuden olympialajeihin, kuten vedenkantojuoksuun, pallon tarkkuusheittoon, joukkuepituushyppyyn ja huutojuoksuun. Näiden lisäksi lapset virittivät uuden lipunryöstösession. Touhuamisen lomassa syötiin makkaroita ja sämpylöitä. Lopuksi jaettiin palkinnot ja näytti, että leiripäivästä lähti kotiin uupuneita mutta tyytyväisiä lapsia.

Kiitos iloisille leiriläisille, mukana olleille avuliaille aikuisille ja ohjaajille kivasta kesäpäivästä Kiipulan kauniissa pihaympäristössä!

Missä olisi paras paikka lipulle?
Lipunryöstön suunnittelua.