Sprinttipainotteinen kevät toi menestystä

| Aiheet: Yleinen

Suunnistuskauden alkuosa oli sprinttipainotteinen. Kilpailukalenteri oli pullollaan sprinttiä ja moni seuralaisistamme keskittyikin vallan siihen. Läpi talven oli tarjolla lähikaupungeissa hyviä sprinttiharjoituksia, mistä saattoi hakea pohjaa toukokuulle – sprinttikuulle.

16-sarjaan siirtyneet nuoremme, Alma, Silva, Venla ja Topias, ahnehtivat sprinttikokemusta ja se tuotti hyviä tuloksia. Myös pääsarjojen Heta ja Juuso nähtiin ahkerasti sprinttaamassa. Ikäsarjoissa oli useampia alkukauden kisaajia niin sprintti- kuin metsäsuunnistuksessa.

Nuorilla oli sprintin näyttökilpailu Jyväskylässä. Venla antoi hienon näytön ja poimi D16-sarjassa kakkospaikan.

SM-sprintti suunnistettiin Espoossa. Seuraamme saatiin kaksi uutta SM-hopeamitalistia, kun Venla oli D15-sarjassa ja Antti H55-sarjassa hopealla. Ritva K. sai kaulaansa D75-pronssia. Kisasta tuli myös kaksi hienoa plakettia, sillä Alma ja Topias nappasivat 5. sijat 15-sarjoissa. Lisäksi Silva oli D16/16., Juha H55/10. ja Olavi H85/4.

Nuorten näyttökilpailut jatkuivat Kisakalliossa metsämatkojen muodossa. Keskimatkalla oli tällä kertaa epäonnea, mutta pitkällä matkalla Venla oli D16/5., Alma D16/8., Silva D16/26. ja Topias H16/11. Pian näiden koitosten jälkeen odotettiin kuumeisesti Suunnistusliiton joukkuevalintoja nuorten EM-kilpailuihin Puolaan. Venlalla oli lähellä, 1. varapaikka.

Nyt on aika siirtää pääpaino metsäsuunnistukseen!