Tarinaa tapaninpäivän possulenkistä

| Aiheet: Yleinen

Seuran 70. toimintavuoden päätteeksi hölkättiin (lue: kahlattiin) perinteinen possulenkki Kiipulan
jyrkillä rinteillä 10- jopa 50 cm hangessa -7 C pakkasessa. Aurinkokin valaisi ajoittain ilahduttaen
tapaninpäivän reippaiden possujen taaperrusta.

Ratasika Jykä oli laatinut 3 eritasoista lenkkiä ;1,9 km suora pikkupossuille, 3,9 km hajonnoilla kuntoilijapossuille ja 5,9 km hajonnoilla kilpapossuille. Käytössä oli emit-ajanotto. Lisähaasteena olivat maaston tuoreet ladut kiellettyinä urina sekä kartoittajan metkut; oli unohtanut piirtää pikkupolut ja lisännyt valkoisia läiskiä tahallaan kartalle (!?).

Yhteislähdössä maastoon ampaisi 21 possua, kukin omalla vauhdillaan vatsa täynnä kinkkua. Katseet harhailivat vuoroin kartassa, vuoroin maastossa etsien mahdollisimman loivia reitinvalintoja ja mahdollisimman ohutta hankea.

Kuten pääsikamestari arvioi, vajaan puolen tunnin päästä ensimmäiset pikkupossut kipittivät maaliin hyvää vauhtia, ja kaikkien leimaukset olivat oikein. Pidemmiltä radoilta saatiin odottaa tunti ensimmäisiä maaliin; Ankkureiden Jere K piipahti Kiipulassa näyttämässä, millaista on perinteisen huippuviestiseuran lepopäivän hölkkävauhti hangessa :-))
Pikkuhiljaa muutkin pienet ja isot possuilijat kömpivät maaliin reilun 2 tunnin aikana yhteislähdöstä, eikä perinteisen tapaninpäivän lajisääntöjen mukaan ketään hylätty (direktoraatin päätös).

Maalihaastattelussa paikallinen urheilutoimittaja siteeraa paria mielenkiintoista kommenttia:

”Yhteislähdössä ei kannata heti ampaista keulille … 1-2 minuutin päässä kärjestä ei tarvitse suunnistaa, riittää kun seuraa kärkiporukan jalanjälkiä lumessa” (toim. huom: kesällä kokeiltu, ei toimi :-)))
”Kiipulan jyrkissä alamäissä ei tarvittukaan jalkoja tapaninpäivänä, uudella possutekniikalla liu’utaan takapuolella kaikki rinteet alas, erittäin energiatehokas tekniikka”.

Anyway, tulokset saatiin radoittain. ”Ei aikaa”- possujen loppuaikana on 00:00.

Kinkut siis sulivat, ketään ei hylätty, ja palkinnotkin joulupukki jakoi etukäteen jo 2 päivää ennen tapahtumaa :-))

Kaikkia possuja kiittäen, tervetuloa taas vuoden päästä!

Ratamestarisika & tulospalvelusika