Tehotytöt ja Antti – syksyn huikeaa SM-menestystä

| Aiheet: Yleinen

Keväisen keskimatkan suomenmestaruuskisojen jälkeen on SM-rintamalla tapahtunut vaikka mitä. Vaasan keskimatkoiltahan Antti palasi SM-kultaa kaulassaan ja Venlalle ripustettiin SM-pronssia kaulaan tytön ensimmäisissä SM-suunnistuksissa ja sarjana oli D15. Hiukan vanhemmissa tytöissä Ritva K. sai myös SM-pronssia kaulaansa. Yhteensä Vaasassa oli 13 meikäläistä.

Syksyn arvokisaputkessa on ollut jo monet SM-koitokset. Ja Antti ja Venla ovat jatkaneet keväällä aloittamallaan linjalla. SM-pitkällä Enossa Antti otti H55-sarjan hopeaa, vaikkei niin kovin tyytyväinen suoritukseensa ollutkaan. Meidän 14-vuotiaat eivät vielä saaneet pitkälle osallistua ja moni muukin taisi pitää Enon reissua turhan pitkänä ja jätti kisan väliin. Yhteensä mukana oli viisi hissiläistä.

SM-sprinttiin lähti mukaan 15 seuralaista – olivathan ne Lahdessa, kivan lähellä. Ja ketkäs sieltä palasivatkaan SM-kultaa kaulassaan? Venla oli D14- ja Antti H55-mestari. Plaketeilla palkittiin Ulla, joka oli neljäs D75-sarjassa, ja Alma, joka oli D14-sarjan kuudes.

SM-viestit kisattiin seuraavana päivänä Hollolassa ja mukana Hissistä oli viisi joukkuetta eli 15 suunnistajaa. D70-tehotytöt nappasivat SM-kultaa Ritvan, Ritvan ja Ullan voimin. Aika jymypaukun tekivät nuoremmat tehotytöt Silva, Alma ja Venla, jotka suunnistivat D16-sarjassa SM-pronssia. Tytöt ovat siis vasta 14-vuotiaita, joten saavat tässä sarjassa kisata vielä kahtena seuraavanakin vuonna.

Ensimmäisissä Knock-Outin SM-kilpailuissa Tampereella oli meiltä mukana yksi suunnistaja. Emma edusti meitä D18-sarjassa ja noissa karkeloissahan ei olekaan kuin 21- ja 18-sarjat.

Kauden seuraavat SM-kilpailut veivät taas Itä-Suomeen, kun yösuunnistuksen suomenmestaruudet ratkottiin Taipalsaaressa. Mukana Hissistä viisi lamppusuunnistajaa.

Ja vielä on edessä erikoispitkän SM lokakuussa Kouvolassa.

Kuvasatoa Hollolasta: