Valvojan lausunto

Hissin kevätkansalliset 2021

Hämeenlinnan Suunnistajat ovat löytäneet hienon maaston tämän kevään kansallisia kilpailuja varten Janakkalasta. Suurimmaksi osaksi maasto on nautinnollista männikköharjua, jota reunustaa supikkoinen alue. Alueella kulkee jonkin verran polkuja, jotka tuovat turvaa vähemmän suunnistaneille suunnistajille. Korkeuserot ovat sellaisia, että reisi ennemmin tai myöhemmin havaitsee ne.

Ratamestari on rakentanut suppealle alueelle hyvät radat keskimatkan kilpailua varten. Rasteja on lähekkäin ja näkyvyyden ollessa melkoinen, myös muita kuin omia rasteja sattuu varmasti silmiin. Kapeahkolla maastoalueella radat kulkevat siksakkia ristiin rastiin. Katsokaa tarkasti kartasta, minne pitää mennä. Joillakin radoilla samaa rastilla käydään kahteen kertaan – menomatkalla ja paluumatkalla. Tämä ei koske lasten ratoja.

Alueen itäreunassa kulkee vilkasliikenteinen, kapea ja mutkainen Hausjärventie, jossa autot huristavat välillä melkoista vauhtia. Jos tietä satutte kulkemaan, niin olkaa äärimmäisen varovaisia. Kannattaa juosta vaikka reilusti ojan puolella. Hyvää pohjaa on siinäkin tarjolla.

Tervetuloa ja tsemppiä kisaan!

Mikko Lepistö
Hauhon Sisu