Kilpailuohjeet

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL :n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kilpailun aikana (kilpailukeskuksessa ja maastossa) on voimassa STM :n, THL :n, OKM :n ja AVI :n ohjeistus yleisötilaisuuksien turvatoimista (Korona-virustartuntojen ehkäisemiseksi). Seuraavassa kooste järjestäjän yksityiskohtaisista turvaohjeista ja
-rajoituksista (perustuvat SSL:n lajikohtaisiin järjestelyohjeisiin 25.8.2020), joiden noudattamista valvotaan kilpailun aikana:

TURVAOHJEET JA -RAJOITUKSET (VIRUSTARTUNTOJEN EHKÄISEMISEKSI):

 • Jos itsellä tai läheisillä on hengitystieoireita tai muita infektioita, ei saa lähteä mukaan tapahtumaan
 • Autokuntiin mielellään vain saman perheen jäseniä huomioiden henkilöiden lähtöajat
 • Tapahtumaan osallistumattomien henkilöiden ei tulisi saapua tapahtumaan
 • Seurojen bussikuljetuksia ei suositella. Jos bussikuljetus kuitenkin järjestetään, suositellaan kasvomaskien käyttöä busseissa
 • Kilpailukeskuksessa ei ole pesu-/suihkutiloja
 • Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua; tuloksia voi seurata netistä, ks. ao. ohjeen tulosseuranta
 • Lähtöpaikan ”minuuttiporrastus” on suunniteltu riittävän väljäksi, jolla mahdollistetaan min 1,5 m turvaetäisyydet
 • Lähtöään odottaville varattu väljä odotusalue avoimella pysäköintikentällä
 • Kuntoradoilla on ns. ”vapaa lähtö”, mikä mahdollistaa riittävät turvaetäisyydet
 • Käsihuuhteen käyttö pakollista maalissa ennen kilpailukortin purkua
 • Lähdön 0-leimasimet ja maalileimasimet puhdistetaan tasaisin välein.
 • Kilpailutilanteessa: ei tönimisiä ym. ruuhkia leimatessa rastilla eikä loppusuoralla, vältettävä rastilla leimasimeen ja rastipukkiin koskemista
 • Kilpailukeskuksessa asioiville käsienpesu- ja huuhtelutila wc:ssä
 • WC-tilojen, info- ja kahvilatiskin pinnat sekä mallirastin leimasin puhdistetaan tasaisin välein desinfioivalla puhdistusaineella
 • Kahvilassa, grillissä ja infossa asiointi: yksi asiakas kerrallaan turvaetäisyys säilyttäen
 • Kaikki info, kilpailuohjeet, lähtöajat ja tulokset saatavilla suoraan netissä
 • Käsihuuhdepisteet: infon edusta, kahvila-grilli, wc, mallirasti, lähtö ja maali

Opastus

Vanhalta Helsinki-Hämeenlinna tieltä numero 130 Tervakosken liittymästä. Navigointiosoite: Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski.

Pysäköinti

Puuhamaan perhepuiston pysäköintialue, ei P-maksua. Kilpailukeskus sijaitsee P-paikan vieressä.

Maasto

Maastokuvaus kisasivuilla kohdissa ”Ratamestarin kommentit” ja ”Valvojan lausunto”.

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat tontti- ja piha-alueet. HUOM! MAASTOSSA ON RUNSAASTI MOOTTORIPYÖRIEN TAITOAJOIHIN LIITTYVIÄ KIELLETYN ALUEEN NAUHOITUKSIA. NÄMÄ NAUHOITUKSET EIVÄT KOSKE SUUNNISTUSTA! Itse kilpailumaastossa ei siis ole suunnistusta rajoittavia kiellettyjä alueita.

Sarjat, matkat ja rastien määrä

Sarja Matka Rastit lkm Sarja Matka Rastit lkm
H21 5,7 12 D21 4,9 14
H35 4,9 14 D35 3,6 10
H40 4,9 14 D40 3,6 10
H45 4,7 11 D45 3,6 10
H50 4,7 11 D50 3,6 10
H55 4,8 10 D55 2,8 8
H60 4,8 10 D60 2,8 8
H65 3,6 10 D65 2,8 8
H70 3,6 10 D70 1,9 5
H75 3,6 10 D75 1,9 5
H80 1,7 5 D80 1,7 5
H85 1,7 5 D85 1,7 5
H20 4,9 14 D20 3,6 10
H18 4,6 10 D18 3,7 10
H16 3,7 10 D16 3,0 8
H14 2,0 6 D14 2,0 6

Kartta

Kartta on tulostekartta (Kimmo Viertola) 08 / 2020, käyräväli 5 m. Kartan koko A4. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Mittakaavat: H/D14-H/D40 1:10 000, H/D45-H/D85 1: 7 500.

Lähtöviitoitus

Kaikilla sarjoilla on sama lähtöpaikka. Matkaa kilpailukeskuksesta lähtöön on n. 1400 m, viitoitusnauha valkoinen, viitoitus alkaa opaspaalulta. Lähtöön on kuljettava viitoitusta pitkin. Viitoitus kulkee osittain yleistä tietä, jossa tulee noudattaa liikenneturvallisuutta. Poikkeaminen viitoitukselta on kielletty.

Varustesäilytys

Lähtöpaikan tuntumassa on varusteiden säilytyspaikka. Kilpailijoita pyydetään varaamaan varusteilleen sääsuojaa. Varusteet voi noutaa maaliin tulon jälkeen, säilytyspaikka sijaitsee maali- kilpailukeskus-viitoituksen varrella.

Rastit ja leimaus

Kaikissa sarjoissa on Emit-leimaus. Tarkista Emit-numerosi Hämeenlinnan Suunnistajien nettisivuilta (AM-yön lähtöluettelo) tai kilpailukeskuksen lähtöluettelosta. Mikäli Emit-numerosi on väärin tai vaihtunut, ilmoita oikea numero infoon ennen lähtöpaikalle menemistä. Väärällä kilpailukortilla kilpaileminen johtaa hylkäykseen. Emit-kortin tarkistuspiste ja mallirasti ovat opaspaalun luona. Emit-tarkistusliuskoja on infossa ja lähdössä. Infossa asioidessa pyydetään välttämään nastareiden käyttöä.

Vuokrakortti noudetaan 5 € maksua (käteinen, MobilePay, Pivo) vastaan infosta. Palauttamattomista korteista peritään 70 €.

Rasteilla on heijastimet. Rastikoodi on merkitty Emit-leimasimen viereen.

Rastimääritteet

Kilpailussa käytetään ainoastaan irrallisia rastimääritteitä, jotka sijaitsevat lähtöpaikalla. Kilpailijalla tulee olla omat kiinnitystarvikkeet.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa infon edessä. Numerot kerätään maalissa. Järjestäjä ei ole varannut hakaneuloja, joten varaa omat hakaneulat.

Juomapaikat

Lähdössä ja maastossa ei ole juomapaikkoja.

Lähtöluettelo

Ensimmäiset lähdöt klo 20.45.00. Lähtöluettelo julkaistaan kisasivuilla ma 14.9. n. klo 20.00. Lisäksi se on nähtävillä kilpailukeskuksen infotaululla ja lähdössä.

Lähtö

Toiminta lähtöpaikalla

 • 4 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija kutsutaan lähtöön.
 • 3 minuuttia ennen: Kilpailija nollaa emit -korttinsa.
 • 2 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija tutustuu mallikarttaan.
 • 1 minuutti ennen lähtöä: Kilpailija siirtyy sarjansa karttaämpärin viereen.
 • 0 minuuttia: LÄHTÖHETKI. Kilpailija ottaa karttansa karttaämpäristä ja lähtee radalleen

Huom. H/D14 -sarjalaiset saavat ottaa kartan 1 minuutin ennen lähtöä.

K-pisteelle on viitoitus, jota on noudatettava. K-pisteelle on matkaa 80 m. Samalla lähtöajalla lähtijät: noudattakaa 1,5 m turvaväliä alkuviitoituksella!

Kilpailija on itse vastuussa oman sarjansa kartan ottamisesta ja emit-korttinsa toiminnasta.

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka antaa lisäohjeet.

Maali

Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti, josta viitoitus maaliin. Viitoitusta on seurattava. Maalissa suoritetaan maalileimaus ja siirrytään leimantarkastukseen. Maalitoimitsija antaa kilpailijalle väliaikatulosteen. Maaliin tultuaan kilpailija voi pitää kartan, mutta ”Fair play” -hengessä karttaa ei saa näyttää lähtöään odottaville kilpailijoille. Maalista on viitoitus kilpailukeskukseen, matkaa n. 1550 m. Maali suljetaan klo 24.00.

Itkumuuri

Virheellinen tai puuttuva leimaus: mahdollista virhesuoritusta voi selvittää maalitoimitsijan kanssa.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.

On line -tulosseuranta, lopputulokset ja väliajat

Kilpailukeskuksessa ei ole erillistä tulostaulua. Tuloksia voi seurata lähes reaaliaikaisesti verkossa: linkki on line-tuloksiin kisasivustolta . Tulosseuranta avataan ke 16.9.2020 klo 20.00.

Lopputulokset ja rastiväliajat ja löytyvät kilpailun jälkeen kisasivuilta.

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtajana toimii Hannu Kortetjärvi (Pälkäneen Luja-Lukko). Tuomarineuvoston kokoonpano ilmoitetaan infon ilmoitustaululla 16.9.2020 klo 20.00.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa infon vieressä. Jokaisen suunnistajan velvollisuus on auttaa maastossa loukkaantunutta suunnistajaa.

Yleinen hätänumero 112.

Pukeutuminen ja WC

Pukeutumismahdollisuus kilpailukeskuksen kahdessa erillisessä katoksessa, tilaa rajoitetusti. Turvavälejä on noudatettava. Kilpailukeskuksessa on sisä- wc- tilat, jossa käsienpesu- ja -huuhtelumahdollisuus.

Kuulutus

Kilpailun ajankohdan ja asutuksen läheisyyden johdosta kuulutuksen kautta tiedotetaan ainoastaan välttämätön kilpailuinformaatio.

Palkinnot

Palkinnot voi noutaa infosta yksitellen (turvaetäisyydet huomioiden), kun sarja on valmis on line -tulosseurannan mukaan. Info (ja kuulutus) tiedottavat kunkin sarjan palkintojen noudosta.

AM-sarjalaiset palkitaan AM-mitalein. AM-kisan ulkopuolisissa sarjoissa H/D14 palkitaan kolme parasta.

Bonuspalkinnon (MILA VEGA 5000 -led-otsalamppu) arvonnan suorittaa Hämeenlinnan Suunnistajat ry:n puheenjohtaja Juha Prittinen 17.9.2020, arvonnan valvojina kilpailunjohtaja Antti Leinikka ja valvoja Hannu Lähteenmäki. Arvonnan tulos ilmoitetaan voittajalle ja palkinto lähetetään postitse.

Kahvio ja grilli

Kilpailukeskuksessa on kahvio ja grilli. Tarjolla kahvia, teetä, suolaista ja makeaa kahvileipää sekä grillimakkaraa (käteinen, MobilePay, Pivo). Kahviossa ja grillillä asioidessa turvaetäisyyksien noudattaminen pakollista! Nastareiden käyttöä kahvion sisätiloissa pyydetään välttämään.

Kuntosuunnistus

AM-kilpailun aikana on mahdollisuus osallistua myös Kunto A- tai B-radoille (5,0 km/ 12 rastia, 2,9 km/ 8 rastia). Kuntoradoille voi lähteä klo 20.45 alkaen. Lähtöpaikka sama kuin kilpasarjoilla. Karttamaksu (10,00 €, alle 16 v maksutta) maksetaan infoon (käteinen, MobilePay, Pivo), josta kuntosuunnistaja saa karttakuitin. Kuitti annetaan lähdössä toimitsijalle, joka antaa kartan ja osoittaa Emitin nollausleimasimen. Muista irralliset määritteet ennen lähtöä! Kuntosuunnistajilla ns. ”vapaa lähtö”. K-pisteelle sama viitoitus kuin kilpasarjoilla. Kuntosuunnistajilla on sama maali kuin kilpasarjoilla. Kuntosuunnistajat eivät käytä kilpailunumeroita.

Emit-kortteja vuokrataan infossa (5 €, käteinen, MobilePay, Pivo). Kartat ovat muovisuojuksessa. Kuntoratojen tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen kisasivuilla.

Pelastussuunnitelma, siisteys ja paloturvallisuus

Kilpailukeskuksessa on tulenteko kielletty. Jätteet pyydetään sijoittamaan jätepisteisiin. AM-yön pelastussuunnitelman löytyy kisasivuston valikon kohdasta Pelastussuunnitelma.

Pelastussuunnitelma on nähtävillä myös infon ilmoitustaululla kilpailukeskuksessa.

Toimihenkilöt

Turvallista ja antoisaa yökisaa kaikille!
Hämeenlinnan Suunnistajat ry