Kilpaileminen

KAUSIMAKSU

Hämeenlinnan Suunnistajien kausimaksu on 60 € ja se sisältää seuran jäsenmaksun. Kausimaksulla saa harjoitusten lisäksi osallistua myös joihinkin kilpailuihin, kuten  Hämeen alueen Kompassiviesteihin, Nuorten Jukolaan, Nuorisoviestiin ja aluemestaruusviesteihin.

JÄSENETUUDET

  • Seura maksaa junioreille viestien osanottomaksut sekä kilpailumaksutukea vähintään 80€.
  • Maksuttomat kesä- ja talviharjoitukset sekä talven salivuorot
  • Seura tukee osallistumisia leireille, kouluttautumista seuratyöhön ym.

KILPAILEMINEN

Kansallisiin suunnistuskilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on voimassa oleva kilpailulisenssi ja seuran jäsenyys. Kilpailulisenssin hankinnasta on tarkemmin tietoa Suunnistusliiton sivuilla.

Seura kannustaa osallistumaan suunnistuskilpailuihin, mutta kilpaileminen on vapaaehtoista. Ohjaajilta saa harjoituksissa tietoa tulevista kilpailuista ja vanhempien kanssa yhdessä pyritään järjestämään kaikille halukkaille yhteiskyytejä. Seuran jäsenet voivat ilmoittautua kilpailuihin Suunnistusliiton Irma-palvelun kautta. Suunnistuskilpailuissa on sarjoja 8-vuotiaista lähtien, joissakin kisoissa jopa 4-vuotiaista lähtien. Pienimmät, 10-vuotiaat ja nuoremmat, suunnistavat kilpailussa rastireittiä, jossa maastoon vedetty nauha johdattaa rastilta toiselle. Lisätietoa lasten suunnistusradoista Suunnistusliiton sivuilta.

Suunnistusharrastus ja etenkin kilpaileminen vaatii paljon vanhempien innostavaa tukea, joten vanhempien mukana oleminen on tärkeää sekä harjoituksissa että kilpailuissa.