SM-pyöräsuunnistus Hämeenlinnan Ahvenistolla 16.-17.9.2023

Kilpailumaasto Vuosi sitten Hämeenlinnan Ahveniston alue asetettiin harjoitus- ja kilpailukieltoon. Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan ja SM-viestin kilpailumaasto paljastui.

Ahvenistolla on pyöräsuunnistettu aiemminkin, myös SM-tasolla. Se on kansainväliseksikin kehuttu maasto. Mäkisyys haastaa kilpailijoita reitinvalinnoissa.

Keskeinen sijainti Hämeenlinnassa ei keskeisemmällä alueella voisi suunnistaa. Kaupungin torilta on lauantain kilpailukeskukseen matkaa vain kaksi kilometriä. Eikä rautatieasemallekaan ole kuin kolmisen kilometriä – riippuen reitinvalinnasta. Sunnuntain kilpailukeskukseen kertyy alle kilometri lisämatkaa.

Varaa majoitus Ahveniston alueella tapahtuu paljon muutakin. Moottoriradalla on samana viikonloppuna rata-autoilun SM-tapahtuma. Kaupunkiin tulee siis paljon ihmisiä, joten majoituspalveluita harkitsevien kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Noin kahden kilometrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta, lähes kaupungin keskustassa sijaitseva Matkaparkki on myös auki syyskuussa.

Muut liikkujat Ahveniston urheilukeskus harjualueineen ja Flowparkeineen on suosittua ulkoilualuetta. Syyskuussa tuskin uimaranta on pullollaan ihmisiä, mutta oikeastaan koko kilpailualueella voi kohdata jonkinlaisen ulkoilijan – lenkkeilijän, koiranulkoiluttajan tai maastopyöräilijän. Heitä yritetään varoittaa pyöräsuunnistajista ennakkoinformaatiolla, kyltein ja pillein, mutta varmasti siellä joku tulee yllättymään vauhdikkaista menijöistä. Onneksi suunnistajat osaavat käyttäytyä tiukoissakin tilanteissa.

Polkuverkosto Suositulle alueelle syntynyt polkuverkosto sopii lajiin erinomaisesti. Kulkukeloisuus vaihtelee leveistä kuntopoluista kapeisiin ja juurakkoisiin pikkupolkuihin. Ajokelpoisuus on kaiken kaikkiaan hyvä.

Sosiaalinen media Syyskuun 16.-17.9. Ahvenistolla käydään tiivistahtiset kilpailut kompaktilla alueella. Kannattaa seurata kisasivuston lisäksi myös Hämeenlinnan Suunnistajien Instagramia ja tapahtuman Facebook-sivua.

 

YHTEISTYÖSSÄ